Polgármesteri köszöntő

Községünk lakói és képviselő-testülete nevében köszöntjük a tisztelt látogatót.

Farkasgyepű a Bakony egyik legtisztább levegőjű települése, Pápától délre tölgy-, bükk- és fenyőerdők ölelésében. A falu neve magyar eredetű, feltételezhetően a farkasok és az ellenük rakott gyepű (tüskés bozótból rakott kerítés) szavak összevonásából keletkezett, amit 1401-ben, Zsigmond király korában említettek először. A község határa gazdag forrásokban, szubalpin levegője vonzó az idelátogatók számára. Természeti érdekessége a Csurgókút-vízesés, mely a Köves-patak szintkülönbsége folytán jött létre. Marasztaló nyugalmat áraszt magából a Pisztrángos-tó és környéke is. A csodálatos erdők, a gazdag vadállomány, már Mátyás király számára is kedvenc tartózkodási hellyé tette a vidéket. Nevét máig is bővízű forrás őrzi. A kirándulóutak sokasága teszi lehetővé a Bakony megismerését és a természet megszeretését. A camping, motel és étterem ehhez illő kényelmet biztosít. Műemléki látnivalója a helység fölé magasodó több mint 100 éves kőtemplom és plébániakert.

A hazánkban ritkaságszámba vehető szubalpin levegő gyógyító hatását bizonyítja, hogy az 1920-as években tüdőbeteg gyermekek számára létrehozott erdei szanatórium a mai napig működik, és messze túlszárnyalva egykori önmagát ma már régiós tüdőgyógyászati központként funkcionál.

A páratlan természeti környezetről a szavak helyett beszéljenek inkább a képek, s ha úgy találja a kedves látogató, hogy érdemes pár napot eltölteni nálunk, mi szeretettel invitáljuk és várjuk!

Tisztelettel:

Takácsné Légrádi Edina